Københavner hotel hædrer tidligere chefredaktør, journalist og spion

Herbert Pundik siddende på værelset anno 1994 (foto: Jjfilm)

Hotel Kong Frederik hædrer Herbert Pundik ved at opkalde og dedikere et af deres værelser efter ham og hans hustru

Værelse nummer ”509”, er nu døbt ”The Pundik Executive”.

Selvom Herbert Pundik dog for længst blev hædret med en ”Navneplade” blandt alle kendte gæster på Hotel Kong Frederik skal denne markering ses som et mere vedvarende og dybere udtryk for hotellets respekt igennem årtiers besøg.

“Året inden Hr. Pundik gik bort havde jeg en sjov og spændende dialog med ham og hans kone Sussi i hotellets lobby om alle deres mange ophold her på hotellet, siger hoteldirektør Kenneth Pedersen, Hr. Pundik fortalte blandt andet at han igennem årene har haft mere end 6500 overnatninger gennem mange årtier her på Hotel Kong Frederik, over halvdelen af disse foretaget efter hans ansættelse på Politikken, så det var en god blanding af private og arbejdsmæssige ophold, og vi kunne hurtigt regne os frem til at en villa nok havde været et bedre økonomisk valg fortæller hoteldirektør Kenneth Pedersen i en pressemeddelelse.

Hr. og fru Pundik havde som hotellets eneste gæster adgang til at gå ud i baggangen, hvor køkkenet i gamle dage havde sat lidt frem i skabet til ægteparret, her kunne de så hente brød, smør og pålæg, til en lille mad, når behovet opstod. Dette er dog ikke længere muligt grundet de mange regler fra fødevarestyrelsen med videre, men fortæller ret godt hvor meget de to personer var en del af huset.

Pundik parret havde også som de eneste gæster en egen brevsprække på deres værelsesdør, så de kunne modtage de mange beskeder og post der løbende kom til hotellet under deres mange ophold. Brevsprækken er bevaret på døren ind til ”The Pundik Executive” værelset.