De europæiske hotelstjerner tages til et nyt niveau

Organisationen bag Hotelstars Union bliver nu en international nonprofitorganisation

Hotelstars Union er organisationen bag den ensartede hotelstjerneklassificering på tværs af Europa, og nu bliver det ​​en international nonprofitorganisation ved belgisk lov. Beslutningen skal styrke Hotelstars Unions position i arbejdet med at sikre kvaliteten og forholdene for ​​den europæiske overnatningsbranche. Det oplyser HORESTA i en pressemeddelelse.

“Hotelstars Union er skabt af branchen, og vi arbejder med EU-institutionerne og OTA’erne (online travel agents) for at etablere et gensidigt fordelagtigt og respektfuldt samarbejde. Stjerneklassifikationen understøtter hotellerne i deres internationale markedsføring og giver gæsterne værdifuld information om kvalitet,” konkluderer organisationens præsident, Jens Zimmer Christensen.

Det startede som et fælles initiativ fra landene Østrig, Tyskland og Schweiz, hvilket førte til den formelle grundlæggelse i 2009 af hotelforeningerne fra Østrig, Tjekkiet, Tyskland, Ungarn, Holland, Sverige og Schweiz. Siden er lande som ​​Estland (2010), Letland (2010), Litauen (2010), Luxembourg (2011), Malta (2012), Belgien (2013), Danmark (2013), Grækenland (2013), Liechtenstein (2015), Slovenien (2017) og Aserbajdsjan (2020) kommet til.