Clarion Hotel Copenhagen Airport tester desinficerende robot

UVD Robot (foto Clarion Hotel Copenhagen Airport)

Som det første hotel i Danmark har Clarion Hotel Copenhagen Airport føjet en desinficerende robot til medarbejderstaben

Robotten, som kommer fra danske UVD Robots, skal de næste måneder desinficere mødelokaler og fællesområder ved hjælp af UVC-lys. Den samme teknologi har man anvendt i årevis til desinfektion på hospitaler.


”Vores rengøringsniveau har altid været højt. Men nye tider kræver nye løsninger, og vi gør alt, hvad vi kan, for at give vores gæster en tryg oplevelse. Vi har længe anvendt mundbind, håndsprit og hyppigere rengøring. Med robotterne kan vi nu dokumentere, at vores lokaler er rengjort på hospitalsniveau, og det giver helt sikkert et ekstra lag af sikkerhed og tryghed,” siger hoteldirektør Jesper Olesen i en pressemeddelelse

Desinficerende lys

Den selvkørende robot fra UVD Robots fungerer ved, at den gennemlyser et lokale med UVC-lys, som dræber eventuelle vira og bakterier både på overflader og i luften. Det er en teknologi som i høj grad anvendes i udlandet, men også på bl.a. Odense Universitets Hospital herhjemme. Teknologien har traditionelt set været anvendt i sygehusvæsenet, men spreder sig nu også til bl.a. rejsebranchen.

”Rejsebranchen ser på, hvordan de hurtigt kan få de rejsende tilbage og gør derfor meget ud af at skabe tillid ved at imødekomme markedets øgede forventninger til tryghed og hygiejneniveau. Fordi vores UVD-robotter er så enkle, sikre og effektive, arbejder vi sammen med et stigende antal hoteller, lufthavne, tog-selskaber og andre i rejsebranchen for at bringe desinfektionsløsninger af hospitalskvalitet ind i deres rammer. Vi er ovenud begejstrede over at kunne spille en rolle i genopretningen af denne industri, ” siger Per Juul Nielsen, CEO i UVD Robots.

Bliver ikke en erstatning for rengøringspersonalet

Robotten på Clarion Hotel Copenhagen Airport er ikke en erstatning for hotellets rengøringspersonale, men et supplement. Der skal stadig støves af, vaskes overflader, tømme skraldespande, støvsuges og desinficeres flere gange dagligt på hotellet. Men hver nat kan robotten sættes til at desinficere fællesområder, ligesom den vil blive kørt ind for at desinficere mødelokaler efter hvert møde.

”Vi er rigtig glade for at have robotten på hotellet. Det er stadig tidligt i vores testperiode, men vi ser stort potentiale i den. Personalet har taget rigtig godt imod den nye kollega, og vores gæster er meget nysgerrige omkring den. Det er en god samtalestarter, og det er dejligt at kunne vise gæsterne, at vi gør alt i vores magt for at give dem en sikker oplevelse,” siger Jesper Olesen.