citizenM Rådhuspladsen tager del i Copenhagen Light Festival

Mads Vegas x citizenM (fotocredit citizenM)

Sammen med kunstnerne Mads Vegas og Teitur vil hotellet sætte sit præg på dette års festival

Igen i år vil Københavns centrum blive lyst ekstra kraftigt op, når Copenhagen Light Festival finder sted fra d. 1.- 23- februar. Byen bliver fyldt med lyskunst på kendte monumenter, broer, pladser og bygninger på alle dage mellem kl. 17-22. I år melder citizenM Rådhuspladsen sig i rækken af aktører, der er med til at skabe kunst for københavnerne. Hotellet har indgået et samarbejde med kunstneren, Mads Vegas, der til lejligheden skaber lysinstallationen ”Aurora Sky”, der er en fortolkning af nordlys.

”Naturen kan aldrig designes eller genskabes, men den kan inspirere” Mads Vegas, kunstneren bag lysinstallationen.

Første gang i København

citizenM har tidligere både støttet og samarbejdet med lokale og internationale kunstnere ved at lade dem udsmykke kædens hoteller med kunst, og derudover har hotelkæden ligeledes deltaget i kunst- og designfestivaler rundt om i Europa.

”Lige fra begyndelsen har citizenM med stolthed deltaget i ansete kunst- og designfestivaler verden over lige fra London Design Festival til Art Rotterdam. Vi er meget glade for, at vi nu kan tilføje Copenhagen Light Festival til listen”, udtaler Robin Chadha, citizenMs CMO.     

I forbindelse med lysinstallationen ”Aurora Sky” har den færørske musiker Teitur komponeret et stykke musik, som vil blive spillet hver dag kl. 17 ud mod Rådhuspladsen i København.

Flere spændende arrangementer

Udover selve lysinstallationen så vil hotellet også byde flere forskellige gratis arrangementer:

Talks:

5. februar: Regnbuemagerne. En samtale og diskussion mellem lyskunstnerne Mads Vegas og Jakob Kvist. Jakob Kvist har tidligere samarbejdet med citizenM Rådhuspladsen i forbindelse med hotellets åbning. De vil tale om deres forskellige tilgange til lyskunst, deres farvevalg, hvordan man definerer kunst fra design og hvordan f.eks. vandreflektion kan bidrage i et værk.

12. februar: Mini-koncert og talk med Teitur og Mads Vegas. Sammen har de to kunstnere skabt installationen Aurora Sky. Denne aften vil Mads Vegas supplere Teitur på sav, og derefter vil de to kunstnere have en talk om tilblivelsen af Aurora Sky og hvordan musik kan forstærke en lysinstallation.

19. februar: Kvinder i kunsten. En talk og diskussion mellem kvindelige lyskunstere, der deltager i årets Copenhagen Light Festival og andre udøvende kreative kvinder fra andre fag. Efterfølgende vil der være DJ sessions med det kvidelige DJ-kollektiv Future Female Sound.

DJ nights: Fredage d. 7. februar, d. 14. februar og 21. februar