Århus får nyt hotel med 500 værelser

Visualering af det kommende BIG Hotel

Århus Byråd har givet grønt lys til nyt hotel efter vedtagelse af lokalplan

Anpartsselskabet Bassin 7 ved Rune Kilden sammen med blandt andre Bestseller-ejer Anders Holch Povlsen og arkitekten Bjarke Ingels, blev i maj 2017 præsenteret som vindere af retten til hotel- og kongresbyggeriet på Aarhus Ø. Nu har byrådet godkendt lokalplanen for området. Området har tidligere været anvendt til containerterminal for Aarhus Havn, men skal i fremtiden danne ramme om et hotel med plads til 2.000 konferencegæster, 500 værelser og en bar i 76 meters højde oplyser byensejendom.dk i en pressemeddelese.

Det er et projekt, der bidrager til byen på rigtigt mange måder. Aarhus er nemlig blevet internationalt kendt som en attraktiv by at afholde konferencer i, og der er rekordmange konferencer, der finder sted her i Aarhus. Det giver en enorm værdi for vores by. Både konferencer og kongresser udgør en større og større del af dansk turisme, og når vi i Aarhus er vært for de helt store konferencer, så genererer det et væsentligt skattemæssigt provenue, sagde medlem af Teknisk Udvalg for Socialdemokratiet, Louise Lindskrog.

Bebyggelsen må i henhold til lokalplanen samlet omfatte 33.500 kvm. Derudover må der inden for størstedelen af lokalplanområdet etableres kælder til bl.a. parkering, depoter, teknik og lign. I kælderen kan der desuden etableres jazzklub, natklub eller lignende. Lokalplanen giver mulighed for 2 butikker på hver 400 kvm.

En af hovedtankerne bag det aktuelle projekt er, at størstedelen af tagfladen skal fungere som et samlet offentligt tilgængeligt byrum og gangareal, der leder folk fra terræn op til toppen af bebyggelsen, hvor der etableres et udsigtspunkt. 

Der er endnu ikke sat dato på, hvornår hotellet skal stå færdigt.